Spørgsmål
Tekno nr. 809 Ford Thunderbird fra 1955.Har du nogle spørgsmål om Teknobiler, eller om andet som har med emnet at gøre, er du velkommen til at sende en e-mail. Du må også meget gerne skrive hvis du har en sjov historie om din egen samling, eller hvis du har anden viden om Tekno.

Herunder finder du svarene på nogle af de mest stillede spørgsmål.


Kan man stadig købe Teknobiler i dag?
Ja, der blev fremstillet et meget stort antal Teknobiler, og den høje kvalitet har gjort at mange af dem stadig eksisterer. Bilerne dukker op på loppemarkeder og nogle steder i antikvitetsforretninger. Forretningen Samlerbørsen i København køber og sælger Teknobiler, men man kan også tage på på legetøjsmarked hvor udbud såvel som priser varierer. Tænker man på at investere seriøst i Tekno's legetøj, bør man gå efter pæne eksemplarer som altid vil være mest eftertragtede.


Hvad er mine Teknobiler værd?
I dag er Teknobiler et samlerobjekt. Priserne er steget betydeligt inden for bare de sidste 10-15 år, og denne stigning ser ud til at fortsætte eftersom udbuddet bliver mindre i takt med den stigende interesse. Værdien af bilerne afhænger af flere ting. Det vigtigste er den stand hvori bilen forefindes. Skrammede og meget slidte biler har en meget lav pris, mens fejlfri eksemplarer opnår de højeste priser. Følger den originale æske med øges prisen ofte betydeligt.


Hvad er Tekno Holland?
Da den danske Teknofabrik lukkede i 1972 var bilernes fremtid i en periode noget usikker. Efter flere forhandlinger frem og tilbage solgtes maskiner og værktøjer til et hollandsk selskab som i 1975 genoptog produktionen af det populære legetøj. I begyndelsen fremstillede man de samme modeller som den danske fabrik havde gjort, bl.a. Volvo F88, Scania LT76, Ford D-800 serien samt nogle Volvo og Saab personbiler, men senere gik man dog over til udelukkende at satse på lastvogne med forskellige firmanavne. Tekno Hollands modeller kan ikke betegnes som legetøj, men mere som samlermodeller. Der ses af og til enkelte gamle Tekno personbiler i nylavede "jubilæumsudgaver", dog i markant dårligere finish.


Kan man få reservedele til bilerne?
Der cirkulerer en hel del reservedele til Teknobiler - både originale og uoriginale. Man kan være heldig at finde dele på legetøjsmarkeder eller via andre samlere. På links-siden kan du også finde adressen på en hollandsk webside, hvorfra man on-line kan bestille diverse Tekno-dele.


Findes der en klub eller forening for samlere?
Foreningen Legetøjssamlere af 1988 er en sammenslutning af samlere af alle former for gammelt og nyt legetøj. Foreningen tæller ca. 400 medlemmer, og er en god måde at komme i kontakt med andre som er bidt af samme interesse. Via medlemskabet får man besked om legetøjsauktioner, legetøjsmarkeder og andre aktiviteter. Er du interesseret kan du finde flere oplysninger via links-siden.


Historie | Kataloger | Produktion | Spørgsmål | E-mail
Tekst & foto 1997-2000 Henrik Huus Mikkelsen